Interiér Mierová

Úvod

Predmetom interiérovej štúdie je modernizácia, návrh dispozície, návrh zariadenia a vizualizácie 3-izbového bytu na Mierovej ulici v Bratislave. Byt je orientovaný na severovýchodnú stranu k hlavnej ceste, a preto bolo jedným z hlavných cieľov štúdie presvetlenie vnútorného priestoru bytu. Ďalej sme pri navrhovaní zariadenia bytu dbali na praktickosť, funkčnosť a využiteľnosť celého interiéru.

 

Súčasný stav

Byt je určený pre rodinu s jedným dieťaťom. Pri vstupe do bytu sa nachádza zádverie oddelené od hlavnej časti bytu priečkou, za ktorou je jedálenský stôl. Na ľavej strane zádveria sa nachádza sklad a technická miestnosť a na pravej strane je vstavaná skriňa. Za vstupným priestorom sa otvára priestor jedálne, kuchyne a obývacej izby. Z chodby je prístupné WC, kúpeľňa, spálňa a detská izba.

 

Búracie práce

V návrhu sa počíta s odstránením súčasnej kuchynskej linky vrátane vymurovanej časti. Odstránené budú všetky nášľapné vrstvy podlahy v spoločnom priestore obývacej izby, kuchyne, jedálne a chodby. Odstránený bude aj mobiliár.

 

Navrhovaný stav

Dispozícia bytu nevyžadovala rozsiahly zásah, a preto jedinou dispozičnou transformáciou je zmena vstupných dverí do WC z chodby. Pri návrhu interiéru sme používali prírodné materiály a svetlé farby, aby sme dosiahli jeho lepšie presvetlenie. Spoločný priestor obývacej izby, kuchyne a jedálne sme riešili ako 3 samostatné časti. V obývacej izbe sa nachádza sivý gauč s kreslom, konferenčný stolík s kovovými nožičkami a nová obývačková stena s televízorom, umiestneným na stene. Pod konferenčným stolíkom sa nachádza sivý koberec. Klimatizačná jednotka je ukrytá v nábytkovej stene a prívod vzduchu bude riešený mriežkou. Kuchyňa je v pôdorysnom tvare písmena U a je od obývacej izby opticky oddelená vyvýšením s poličkou. Kuchynská linka je vyhotovená v 3 povrchoch - drevená dyha, biele lesklé plochy a biely keramický obklad, ktorý dizajnovo dopĺňa priestor kuchynskej linky. V jedálni bol umiestnený obdĺžnikový stôl namiesto okrúhleho a nad jedálenský stôl sme navrhli dizajnové svietidlo. Do priestoru lodžie bol vložený drevený paravan, kvôli oddeleniu oddychovej časti priestoru a technickej časti priestoru. V oddychovej časti lodžie je navrhované sedenie pre 2 osoby a dreviny v kvetináčoch. Doplnkom sú kvetináče pre rôzne druhy byliniek.

Galéria

Projekty


Kontakt


Páči sa Vám naša práca? Kontaktujte nás prostredníctvom kontaktného formulára, telefonicky alebo e-mailom a radi Vám odpovieme na všetky Vaše otázky. Tešíme sa na našu spoluprácu.

Pôsobíme na celom území Slovenska.


+421 901 774 764

LAVARCH s.r.o.
Ruskinovská 13
054 01 Levoča

IČO: 51 020 238
DIČ: 212 05 686 81