3 izbový byt v komplexe UrbanPark Východná, Trenčín

Úvod

Predmetom interiérovej štúdie je zmena dispozície, stavebné úpravy, návrh zariadenia a vizualizácie pred dokončením 3-izbového bytu v komplete URBAN PARK, Východná v Trenčíne. Byt sa nachádza V bloku A a je orientovaný na severozápadnú stranu. Jedným z hlavných cieľov štúdie bolo presvetlenie vnútorného priestoru bytu. Ďalej sme pri navrhovaní zariadenia bytu dbali na praktickosť, funkčnosť a využiteľnosť celého interiéru.


Súčasný stav

V súčasnosti je bytový komplex URBAN PARK, Východná vo výstavbe.


Navrhovaný stav

Dispozícia bytu vyžadovala len malé úpravy. Konštrukčné výkresy navrhovaných zmien boli dodané developerovi pred dokončením stavby. Pri návrhu interiéru sme používali prírodné materiály a svetlé farby, aby sme dosiahli lepšie presvetlenie interiéru.


Spoločný priestor obývacej izby, kuchyne a jedálne je sme riešili ako 3 samostatné časti. V obývacej izbe sa nachádza sivý gauč, konferenčný stolík s kovovými nožičkami a nová obývačková stena s televízorom, umiestneným na stene. Pod konferenčným stolíkom sa nachádza sivý dizajnový koberec. Klimatizačná jednotka je ukrytá v nábytkovej stene a prívod vzduchu bude riešený mriežkou alebo otváraním skrinky v prípade použitia klimatizačnej jednotky. Kuchyňa je riešená v pôdorysnom tvare písmena U a je od obývacej izby opticky oddelená pracovnou doskou na ktorú priamo nadväzuje jedálenský stôl. Kuchynská linka je riešená v 2 povrchoch, drevená dyha a sivé matné plochy. Zástena kuchynskej linky je riešená ako pohľadový betón. Obklad, ktorý dizajnovo dopĺňa priestor kuchyne a obývacej izby prepája spoločný priestor do jedného celku. Nad pracovnú dosku kuchynskej linky, jedálenský stôl a konferenčný stolík sme umiestnili svietidlá, ktoré svojím charakterom dodávajú interiéru pocit luxusu. Významným prvkom interiéru sú veľké nástenné hodiny, umiestnené nad pracovnou doskou v kuchyni.


Priestor spálne sme riešili podľa požiadaviek investora v prírodných farbách a s veľkým množstvom použitého dreva. Použitý skriňový systém má dvere otváravé na celú výšku miestnosti. Komplikáciou bol železobetónový prievlak nad posteľou, ktorý nie je možné odstrániť, nakoľko vyplýva zo samotnej konštrukcie stavby.


Detská izba bola riešená vo svetlých farbách v kombinácii s drevenou dyhou. Dbali sme na vytvorenie množstva odkladacích priestorov pre deti, ale zároveň na vytvorenie vhodných podmienok pre prácu za písacím stolom. Skriňový systém v detskej izbe je riešený podobne ako v spálni.


Predsieň a chodba boli rovnako riešené svetlými farbami a drevenou dyhou, nakoľko nie sú priamo presvetlené a bolo potrebné ich vizuálne presvetliť. Podlaha v predsieni je riešená veľkoformátovou keramickou dlažbou s textúrou betónu. Stena v predsieni spoločná s kúpeľňou a WC bude obložená obkladom s imitáciou tehly v bielej farbe.


Kúpeľňa a WC boli riešené jednotným dizajnom. Podlaha oboch priestorov bude riešená veľkoformátovou dlažbou rovnako ako v predsieni. Steny budú obložené keramickým obkladom s imitáciou dreva podľa želania investora. Umiestnenie práčky do skrine v chodbe, umožnilo lepšie využitie priestoru v kúpeľni.


Zverejnil LAVARCH 24. októbra 2019

Galéria

Projekty


Kontakt


Páči sa Vám naša práca? Kontaktujte nás prostredníctvom kontaktného formulára, telefonicky alebo e-mailom a radi Vám odpovieme na všetky Vaše otázky. Tešíme sa na našu spoluprácu.

Pôsobíme na celom území Slovenska.


+421 901 774 764

LAVARCH s.r.o.
Ruskinovská 13
054 01 Levoča

IČO: 51 020 238
DIČ: 212 05 686 81